Truskawkowa owsianka

Diana Michalczuk
Truskawkowe śniadanie w sezonie i nietylko możliwe jest też dla insulinoopornych! Odpowiednio wyliczone zzawartością węglowodanów, białka i tłuszczy właśnie w powyższym zaburzeniuczyni je zdrowym i rozsądnym posiłkiem J. Ta truskawkowa owsianka jestpodwójnym śniadaniem (tzn kiedy nie masz czasu na 2 śniadania, zjedz takaporcję).
 
Porcja zawiera makro : Kcal 499/ B 39,2/ T 11,9 / W 58,8
 
Wykonanie:
płatki zalewam wrzątkiem, dodaję białkovegańskie i resztę składników, mieszam. Truskawki duszę, a częścią dekorujęowsiankę.
Prep Time 5 minutes
Course Breakfast
Servings 1
Calories 499 kcal

Ingredients
  

  • 130 g truskawki
  • 40 g płatki owsiane
  • 30 g odżywka białkowa vegańska
  • 200 g jogurt roślinny
  • 1 łyżeczka siemię lniane
  • 1 łyżeczka otręby
  • woda do zalania płatków

Notes

Płatki można zalać gorącą wodą lub po prostu dodać je suche. Kolejną opcją jest zalanie mlekiem roślinnym, dodanie siemienia, otrębów i wstawienie na noc do lodówki. Rano dodajesz resztę składników i skracasz czas przygotowania, chodź uważam ten przepis i tak za bardzo szybki :). 
Keyword fit śniadanie, owsianka, owsianka truskawkowa, słodkie śniadanie, śniadanie, śniadanie z białkiem, szybkie, zdrowe śniadanie