Truskawkowa owsianka
Truskawkowe śniadanie w sezonie i nietylko możliwe jest też dla insulinoopornych! Odpowiednio wyliczone zzawartością węglowodanów, białka i tłuszczy właśnie w powyższym zaburzeniuczyni je zdrowym i rozsądnym posiłkiem J. Ta truskawkowa owsianka jestpodwójnym śniadaniem (tzn kiedy nie masz czasu na 2 śniadania, zjedz takaporcję). Porcja zawiera makro : Kcal 499/ B 39,2/ T 11,9 / W 58,8 Wykonanie: płatki zalewam wrzątkiem, dodaję białkovegańskie i resztę składników, mieszam. Truskawki duszę, a częścią dekorujęowsiankę.
Składniki
- 130 g truskawki
- 40 g płatki owsiane
- 30 g odżywka białkowa vegańska
- 200 g jogurt roślinny
- 1 łyżeczka siemię lniane
- 1 łyżeczka otręby
- woda do zalania płatków
Uwagi
Płatki można zalać gorącą wodą lub po prostu dodać je suche. Kolejną opcją jest zalanie mlekiem roślinnym, dodanie siemienia, otrębów i wstawienie na noc do lodówki. Rano dodajesz resztę składników i skracasz czas przygotowania, chodź uważam ten przepis i tak za bardzo szybki :).