Czekoladowe ciasteczka - Diana Michalczuk Dietetyk

Czekoladowe ciasteczka bez cukru, pszenicy i nabiału

Błyskawiczne przepisy to jest to co lubię ,a moja rodzina bardziej.
Przepis można robić dłużej, ale ja zawsze się śpieszę i po prostu dzielę czekolodę na mniejsze części po czym blenduję na drobne kawałki. Wszystkie składniki łaczę i wykładam łyżką na wczesniej przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w 160°C/14 min. Po wyjęciu z piekarnika przekadam od razu na siatkę, żeby ciastka wystygły i wyschły po czym zrobią się chrupiące z zewnątrz, a trochę wilgotne w środku :D
Wyszły super i błyskawicznie bez cukru, mleka krowiego i pszenicy.
Dla mnie zdrowe oznacza smaczne! Daj znać jakie wyszły Tobie!
Cook Time 14 mins
Total Time 25 mins
Course przekąska

Ingredients
  

  • 100 g masła miękkiego
  • 300 g czekolady gorzkiej może użyć innej czekolady
  • 150 g mąki orkiszowej możesz użyć innej, ja nie używam pszenicy
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 g erytrytolu
  • 1 jajko
  • 60 ml mleka (napoju) sojowego można użyć cokosowegi, migdałowego czy owsianego
Keyword bes mleka, bez cukru, bez pszenicy, zdrowa przekąska, zdrowe ciasteczka