Czekoladowe ciasteczka bez cukru, pszenicy i nabiału
Błyskawiczne przepisy to jest to co lubię ,a moja rodzina bardziej. Przepis można robić dłużej, ale ja zawsze się śpieszę i po prostu dzielę czekolodę na mniejsze części po czym blenduję na drobne kawałki. Wszystkie składniki łaczę i wykładam łyżką na wczesniej przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w 160°C/14 min. Po wyjęciu z piekarnika przekadam od razu na siatkę, żeby ciastka wystygły i wyschły po czym zrobią się chrupiące z zewnątrz, a trochę wilgotne w środku :DWyszły super i błyskawicznie bez cukru, mleka krowiego i pszenicy. Dla mnie zdrowe oznacza smaczne! Daj znać jakie wyszły Tobie!
Ingredients
- 100 g masła miękkiego
- 300 g czekolady gorzkiej może użyć innej czekolady
- 150 g mąki orkiszowej możesz użyć innej, ja nie używam pszenicy
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 g erytrytolu
- 1 jajko
- 60 ml mleka (napoju) sojowego można użyć cokosowegi, migdałowego czy owsianego