Detoksykacyjna
Dieta oczyszczająca organizm z toksyn. Bazuje na dużej ilości dostarczanych owoców, warzyw oraz wody przy wsparciu ziół oraz suplementów diety. Dieta konstruowana jest w oparciu o ogólny stan zdrowia, masę ciała, wzrost i aktywność fizyczną każdego klienta. Produkty zawarte w jadłospisie dobrane są ze względu na zawartość witamin, minerałów i antyoksydantów tak, by dieta doprowadziła do odzyskania równowagi oraz poprawy funkcjonowania wszystkich narządów ciała.
Wspomagająca w usuwaniu obciążeń
Dieta konstruowana w oparciu o rodzaj występującego obciążenia. Realizowana jest dwuetapowo. Pierwszy etap to oczyszczanie organizmu (detoksykacja), drugi- usuwanie czynnika obciążającego. Moje diety skutecznie pomagają usunąć pasożyty, grzyby, metale ciężkie, bakterie, wirusy i pozostałości pestycydów. Poprawiają przez to ogólną kondycję organizmu i wspomagają jego odporność.
Odchudzająca
Dieta dopasowana indywidualnie do każdego klienta. Uwzględniająca przyczyny otyłości, występujące choroby, oraz deficyty witaminowo- mineralne. Dieta opiera się na zawartości odpowiednich produktów żywieniowych i dobranej suplementacji. Dostosowane odżywiane, umiarkowana aktywność fizyczna, a także kontrolne wizyty w gabinecie, pozwalają skutecznie zrzucać zbędne kilogramy. Dieta dodaje energii i witalności. Edukacja żywieniowa zapewnia brak efektu jo-jo. Dieta wspomaga wyeliminowanie pojawienia się chorób takich jak: cukrzyca, miażdżyca, zawał serca, zwyrodnienia stawów itp.
Odchudzanie dzieci i młodzieży (edukacja żywieniowa)
Diety oparte na szczególnych potrzebach żywieniowych dzieci i młodzieży. Zróżnicowane smaki pozwalają odkryć preferencje żywieniowe młodego człowieka a także zaspokoić wszelkie potrzeby rosnącego organizmu. Wsparcie dla rodziców „niejadków”. Monitorowanie postępów żywieniowych, nauka systematyczności i doboru dobrych produktów.
Dieta w przewlekłych zaparciach
Dieta oparta na wysokiej ilości spożywanego błonnika i produktów wspomagających prawidłową pracę jelit. Odpowiednio dobrane produkty pokarmowe, duża ilość wody i aktywność fizyczna stymulują perystaltykę jelit. Działania te stabilizują pracę układu pokarmowego i wpływają na poprawę jakości życia. Dobrze dobrana dieta pozwala wyeliminować problem zaparć i nie dopuścić do ich powrotu.
Regenerująca
Zbilansowana, zdrowa dieta, bogata w składniki odżywcze. Wspiera odnowę komórek i regenerację organizmu. Dostarcza i wyrównuje poziom makro- oraz mikroelementów, niezbędnych do odbudowy. Zawarte w jedzeniu witaminy, minerały, białko i tłuszcze stabilizują pracę organizmu, powodując wewnętrzną regenerację, Dieta ta polecana jest szczególnie w przypadku przebytej choroby oraz schorzeń przewlekłych (osteoporoza, stany zapalne, po ciąży itd.).
Dieta przy wychodzeniu z depresji
Zdrowa dieta ma szczególny wpływ na samopoczucie. Przy wychodzeniu z depresji niezmiernie istotne jest zatem, aby przy pomocy wszelkich środków stabilizować nastrój. Ogromny wpływ ma na to dobrze dobrana dieta, bogata w witaminy z grupy B, a także kwas foliowy, omega 3, cynk, selen i żelazo. Istotą diety jest wsparcie prawidłowego działania układu nerwowego, eliminacja sztucznych stymulantów i reakcja na nietolerancje pokarmowe.
Przy chorobach autoimmunologicznych
Choroby autoimmunologiczne wywołują zaburzenia układu odpornościowego. Wpływ na wywołanie tych chorób może mieć wiele czynników m.in. stres, nieodpowiedni styl życia, nietolerancje pokarmowe, pasożyty, nadmiar toksyn. Aby złagodzić objawy choroby, poprawić samopoczucie i wyciszyć układ immunologiczny należy zmienić styl życia. Zdrowe odżywianie i odpowiednio dobrana dieta (zależna od występującej choroby), znacznie wpływa na poprawę działania organizmu. Przykładowe choroby: Hashimoto, łuszczyca, bielactwo, stwardnienie rozsiane, reumatoidalne zapalenie stawów, wrzodziejące zapalenie jelita grubego i inne.
Dieta w nietolerancji pokarmowej i alergiach
Diety oparte na eliminowaniu źródeł alergenów, produktów powodujących nietolerancje pokarmowe, oraz krzyżujących się. Odpowiednie zbilansowanie pozwala uniknąć niedoborów składników odżywczych i dostarczanych kalorii. Prawidłowo skonstruowana dieta pozwala uniknąć nawrotów dolegliwości, a także poznać zasady właściwego odżywania.
Dieta w cukrzycy i insulino oporności
Odpowiednia dieta jest podstawą w leczeniu każdego typu cukrzycy. Głównym celem jest kontrola dostarczanego cukru. Poprzez naukę nawyków żywieniowych, kontrolę spożywanych produktów, a także aktywność fizyczną jesteśmy w stanie ustabilizować poziom glikemii. Dieta pozwala osobom z cukrzycą typu 2 nawet całkowicie zrezygnować z leczenia farmakologicznego, a osobom z cukrzycą typu 1 – zmniejszać dawki przyjmowanej insuliny. Diety ustalane są na podstawie stanu zdrowia klienta, oraz preferencji żywieniowych.